dijous, 27 de novembre del 2008

energia eòlica

1R=l'energia eòlica es aprofitada per a nosaltres basicament per un sistema de rotacio que gira a medida que pasa el vent per el est,la potencia del vent depen principalment de 3 factors:Area per on pasa el vent,desidad del aire,velositat del vent.

2R=el tamañ de les torbinas es de 80 metres,esta composat de: palas de rotor,buje,ex de naja velositat,multiplicador,eje de alta velositat amb su fre mecanic,generado electric,mecanisme de orientacio,controlado electric,sistema hidraulic,la unitat de refrigerasio,torre,anemomatra i la vela..el vent fa gira el rotor del aorogenerador,el roto provoca el gir d'aorogenerador que produeix electrisitat.

3R= te una alçada de 60 metres.Produeix energia. produeix llum,la electrisitat.

4R=verdadera.el auro generador esta conectat a una sentral que faxi que funcioni cualsabol cosa de la casa la llum ,l'electisitat,els aparells que sanxufin a la corrent ...

5R=cuasi siempre estan situats en llocs amples i plans sin moltes casas pels els alrededors perque son mol grans,perque si es pusesin al costat de cases alomillo seria peligros perque es mol gran, i aixi li dona el aire per gira millo.